طراحی سایت

طراحی سایت : امروزه با توجه به تغییر مسیر بسیاری از کسب و کارهای سنتی به سمت کسب و کارهای اینترنتی، همه افراد نیازمند طراحی سایت برای کسب و کار خود هستند. طراحی سایت اولین گامی است که افراد و سازمان ها می توانند به دنیا اینترنت وارد شوند. کسب و کارها در این روزهای کرونا جهت شروع فعالیت خود به صورت آنلاین، نیازمند طراحی یک سایت حرفه ای هستند تا بتوانند در بستر وب، خدمات و محصولات خود را به کاربرانشان معرفی نمایند. ما در این مقاله سعی کرده ایم شما را با فرآیند طراحی سایت که توسط شرکت ما انجام می پذیرد آشنا سازیم.

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت یا همان وب دیزاین، به فرآیند طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی گفته می شود که شما در بستر آن می توانید محصولات، خدمات و شرکت خود را معرفی نمایید. به طور کلی طراحی وب سایت یک  فرآیند است که از چند مرحله به نام لایه سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. شرکت ما در این زمینه می تواند برای شما همه این پروسه ها را به درستی و حرفه ای انجام دهد. اما در ادامه به تاریخچه مختصری درباره طراحی سایت می پردازیم.

تاریخچه طراحی سایت

یک تیم به نام برنرزلی، اولین وب سایت را در سال 1991، راه اندازه نمودند. به همین خاطر نام آن ها به عنوان اولین سازنده های وب در تاریخ به ثبت رسید. در نخستین سایتی که این تیم طراحی کرده بودند از ابرمتن و ارتباط برای ارسال ایمیل استفاده شد. در این سایت شما هیچ گرافیکی را مشاهده نمی کردید نه تصویری وجود داشت و نه رنگ بندی، فقط یک سایت متنی ساده بود که همین امروز هم در دسترس می باشد.

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

همان گونه که در ابتدا نیز بیان کردیم، طراحی وب سایت یعنی ساخت و راه اندازی یک وب سایت و یا بهینه سازی یک وب سایت قدیمی در بستر اینترنت. طراحی سایت و یا همان وب دیزاین دارای چهار مرحله کلی می باشد. که عبارت است از:

مرحله 1: طراحی وایر فریم

در مرحله اول با توجه به نیاز مشتری و نوع سایت، باید یک نمای کلی از سایت طراحی شود. این طراحی بدین معناست که یک نقشه در دست داشته باشیم و بدانیم هر صفحه، المان و عنصر را باید کجا قرار دهیم. به این طراحی کلی، طراحی وایرفریم می گوییم.

مرحله 2: طراحی گرافیک سایت

بعد از اینکه در مرحله اول وایر فریم را طراحی کردیم و متوجه شدیم که هر المان باید کجا قرار بگیرید، باید سایت را طراحی کنیم. در این بخش و نوع کسب و کار و حوزه کاری فرد، با استفاده از برخی نرم افزارهای گرافیکی شروع به طراحی گرافیک سایت می کنیم.

مرحله 3: کدنویسی و برنامه‌نویسی

در مرحله نوبت به پیاده سازی می رسد. بنا به نیاز مشتری و بودجه ای که در دست دارد می توان از روش های مختلف جهت پیاده سازی و مدیریت سایت دست به کار شد. پیاده سازی سایت را می توان با دو سیستم مدیریت سایت مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامه نویسی شده، پیاده سازی نمود. این که از کدام سیستم مدیریت استفاده می شود، کاملا به خواست، نیاز و بودجه مشتری بستگی دارد.

مرحله 4 : راه‌اندازی سایت

پس از طراحی و پیاده سازی مراحل قبلی، نوبت به راه اندازی سایت در بستر اینترنت می رسد. در این مرحله ما برای شما یک هاست و نام دامنه، که متناسب به نیاز و خواست شما می باشد تهیه خواهیم کرد و سایت را پیکربندی نموده و آن را در دسترس عموم قرار خواهیم داد.

وظایف طراح سایت

به طور کلی شما برای طراحی یک سایت حرفه ای نیازمند یک تیم حرفه ای هستید. باید مسئولیت طراحی و ساخت سایت کسب و کار خود را برعهده یک تیم حرفه ای و مجرب قرار دهید تا آن ها بتوانند، یک سایت با شکل و ظاهری متناسب را برای شما طراحی کنند و به کاربران شما دسترسی بدهند تا سایت شما را ببینند.

انواع طراحی سایت

در قسمت قبل شما با مفهوم طراحی سایت و مراحل آن به طور کلی آشنا شدید. اما آیا فقط یک مدل سایت داریم؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم خیر. طراحی وب انواع مختلفی دارد که عبارت است از:

  • سایت های ایستاتیک و یا ایستا: در طراحی سایت های ایستا فقط قسمت فرانت اند انجام می شود. یعنی تمام مطالبی که باید بر روی سایت بارگذاری شود، فقط یک بار به طور کلی جمع آوری می شود. در این مدل از سایت ها هر کدام از صفحات سایت، به صورت جدا جدا طراحی و بارگذاری می شوند. تغییر در این سایت ها کمی سخت می باشد و حتما باید توسط یک متخصص تغییر صورت بگیرد. از این روش، در طراحی سایت هایی استفاده می شود که محتوای آن ها برای مدتی ثابت هستند و نیاز به تغییر ندارند.
  • سایت دینامیک یا پویا:  این سایت ها دقیقا برعکس سایت های ایستا می باشند و در این گونه سایت ها هر دو بخش فرانت اند و بک اند برنامه نویسی می شوند. سایت های پویا برخلاف سایت های ایستا نیاز به بروز رسانی مدام محتوا دارند. در این مدل با توجه به نوع کاربرد، سایت طراحی و توسعه می یابد. در این گونه سایت ها، بک اند وظیفه پویاسازی وب سایت را بر عهده دارد و باید حتما به اسکریپتی طراحی شود که سایت را همیشه پویا باشد.

خوب حال با مدل طراحی سایت آشنا شدید اما احتمالا این سوال ذهن شما را درگیر کرده است که طراحی وب سایت به چه دردی می خورد و هدف از داشتن سایت چیست؟

در دنیای امروزی و با توجه به پیشرفت تکنولوژی برای هر هدف، یک سایت طراحی می شود. چرا که افراد معتقدند در بستر وب می توانند به راحتی خدمات و محصولات خود را به فروش برسانند. اما آیا فقط داشتن یک سایت کار را تمام می کند و شما محصولات خود را به راحتی به فروش می رسانید؟ در پاسخ باید بگویم خیر. موفق ترین وب سایت ها آن هایی هستند که اصول طراحی و بهینه سازی را به درستی رعایت می کنند. در این صورت محتوا و محصولات شما به درستی به مخاطبین نشان داده می شود. در واقع به عبارتی ساده تر، طراحی و ساخت یک وب سایت کارآمد و موفق، به شما این امکان را می دهد تا در کمترین زمان ممکن، بتوانید جدیدترین محصولات خود را به همراه مشخصات کامل در اختیار مشتریان و مخاطبین خود قرار دهید. شما می توانید برای ساخت یک وب سایت موفق با ما در ارتباط باشید. شما با داشتن یک سایت کارا می توانید به راحتی سود اقتصادی خوبی را تجربه کنید.

شرایط طراحی سایت

علاوه بر همه مواردی که در بالاتر ذکر کردیم، شرایط دیگری در طراحی یک وب سایت حائز اهمیت است که باید آن ها را مورد توجه قرار داده شود. راه اندازی یک وب همانند راه اندازی یک فروشگاه می باشد. همان گونه که شما برای راه اندازی فروشگاه خود نیازمند مکان و نام هستید برای راه اندازی یک وب نیز به این موارد نیاز دارید. باید یک مکان جهت راه اندازی وب سایت خود داشته باشید و یک نام که شما را با آن بشناسند. راه اندازی یک سایت موفق نیاز به 4 بخش دارد که عبارت است از:

  • انتخاب نام دامنه مناسب
  • هاست (اجاره فضایی برای ورود، ذخیره اطلاعات و محتویات سایت)
  • طراحی قالب زیبا و کاربردی
  • سیستم مدیریت و کنترل سایت

 

هزینه طراحی سایت به چه صورتی می باشد؟

همیشه برای شروع یک کار به شکل درست و اصولی باید بتوان هزینه صرف کرد. طراحی یک سایت نیز دارای برخی هزینه ها است که در ادامه برای شما ذکر کرده ایم.

دامنه یا آدرس سایت

شما برای سایت خود باید یک دامنه یا همان آدرس سایت خریداری کنید که با آن نام در بستر اینترنت شناخته شوید. آدرس سایت خود را می توانید به صورت سالانه و یا پنج ساله اجاره کنید. زمانی که شما اجاره بهای دامنه خود را پرداخت می نمایید این آدرس برای شما خواهد بود. چنانچه از تمدید آن سرباز کنید این دامنه آزاده می شود و به متقاضی دیگری داده می شود.

هزینه هاست

هاست به محیط مجازی گفته می شود که وب سایتتان بر روی آن سرور بارگذاری می شود و شما می توانید در کل طول شبانه روز به شبکه جهانی اینترنت متصل باشید. در این صورت هر کسی با ورود نام دامنه شما، می توانید به اطلاعات و محتواهای وب سایتتان دسترسی داشته باشد. پس شما باید برای وب سایت خود یک هاست مناسب و خوب خریداری کنید. هاست را به صورت ماهیانه و سالیانه می توانید خریداری کنید.

هزینه طراحی وب سایت

همان گونه که در بالا نیز ذکر کردیم، طراحی وب براساس روش ها و تکنیک های مختلف برنامه نویسی پیاده سازی می شود. از رو شما باید جهت طراحی یک سایت موفق از یک تیم موفق بهره بگیرید. که این تیم متخصص بنا بر خواست و نیاز شما هزینه ای را جهت طراحی وب دریافت می کنند. این هزینه ها کاملا بسته به نوع نیاز شما می باشد

هزینه تولید محتوا

همان گونه که می دانید سایت بی محتوا مانند فروشگاه بی محصول می باشد. شما برای اینکه بتوانید جایگاه مناسبی در گوگل داشته باشید نیازمند بارگذاری مداوم محتوا بر روی وب سایت خود هستید. هزینه تولید محتوا بنا به نیاز وب سایت و نوع حوزه شما متفاوت خواهد بود.

هزینه سئو سایت

شما برای اینکه به خوبی خدمات و محصولات خود را به کاربران و مخاطبین هدف خود نشان دهید باید وب سایت خود را سئو یا بهینه کنید. هزینه های سئو بسته به نوع قالب، زبان برنامه نویسی و نوع محتواهای شما متغییر خواهد بود.

هزینه پشتیبانی سایت

هنگامی که شما سایت مورد نظر خود را طراحی می کنید نیاز به پشتیبان دارید. پشتیانی های متفاوت از جمله: آپدیت منظم کدهای نوشته شده و یا قالب سایت، بررسی پیشرفت سایت در گوگل، بارگذاری محصولات و برخی محتواهای جدید و … . هزینه های پشتیبانی سایت از مهم ترین هزینه ها است که برخی از پرداخت آن سرباز می زنند و بعد از مدتی سایت آن ها دچار مشکلات پیچیده ای خواهد شد. بسته به نوع شرکت هزینه های پشتیبانی نیز متفاوت است.

سخن آخر درباره طراحی سایت

شما در دنیای امروز نیازمند داشتن یک وب سایت هستید. اما فقط داشتن یک وب سایت معمولی دردی را از شما دوا نمی کند و باید یک وب سایت حرفه ای و کارآمد برای خود طراحی کنید. از این رو می توانید جهت طراحی وب سایت با موسسه ثبت فرهنگ در تماس باشید تا بهترین مشاوره و طراحی را از ما بگیرید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها