ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت چه تاثیری در پیشرفت و توسعه شرکت خواهد داشت؟ هر شرکتی ممکن است در طی سال های فعالیت خود به دلایل مختلف نیاز به تغییراتی مانند تغییر آدرس شرکت، کاهش و افزایش سرمایه و غیره داشته باشد. اگر تغییرات شرکتها بر اساس برنامه پیش رود و به طور اصولی مدیریت شود، می تواند تاثیر زیادی در ارتقای شرکت داشته باشد. البته این ارتقا و رشد زمانی موثر است که تغییرات شرکت ها در چهارچوب قوانین و مقررات انجام گیرد.

برای ثبت تغییرات شرکت ها مانند ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص اولین موضوعی که نیاز دارید، صورتجلسه است. در واقع شما باید صورتجلسه ثبت تغییرات را تنظیم کرده و اعضای شرکت آن را امضا نمایند. به عبارت ساده تر شما زمانی می توانید ثبت تغییرات شرکت در سامانه اقدام کنید که تمامی اعضای شرکت با این تغییرات موافق باشند. این موضوع باید طی فرآیندها و مراحل خاصی انجام شود. اگر خودتان بخواهید نسبت به ثبت این تغییرات اقدام کنید، این کار ممکن است کمی زمانبر باشد، چراکه تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت نیاز به دقت و تخصص کافی داشته و تمامی مراحل باید با دقت انجام شود.

بدین منظور می توانید برای انجام تغییرات مربوط به انواع شرکت ها مانند ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص، مسئولیت محدود، تعاونی و غیره از کارشناسان موسسه ثبت فرهنگ کمک بگیرید. این مجموعه تمامی تغییرات را در کوتاه ترین زمان ممکن برای شما ثبت خواهد کرد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

موارد ثبت تغییر شرکتها

برخی از تغییراتی که قرار است برای شرکت خود اعمال کنید باید حتما در سامانه مربوط به ثبت این تغییرات به ثبت برسند. در غیر این صورت ممکن است مشمول پرداخت جریمه شوید. برخی از تغییراتی که باید حتما در سامانه مذکور به ثبت برسند، عبارتند از:

  • تغییرات مربوط به نام شرکت
  • هر نوع تغییری در اساسنامه
  • خروج و یا تبدیل شرکا
  • تمدید مدت شرکت و یا هیئت مدیره آن، علاوه بر مدتی که از قبل تعیین شده بود.
  • انحلال شرکت، حتی در شرایطی که مدت فعالیت قانونی شرکت به اتمام رسیده باشد.
  • تعیین کیفیت تفریغ حساب
  • تغییر مدیران و مدیرعامل

مدارک لازم جهت ثبت تغییرات در شرکت ها

مدارکی که باید برای ثبت تغییرات در شرکت ها ارائه دهید، عبارتند از:

  • مدارک هویتی سهامداران و اعضای شرکت از جمله شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه روزنامه رسمی تاسیس شرکت یا روزنامه آخرین تغییرات
  • در شرایط انحلال، حضور کلیه شرکا
  • ارائه اسناد مربوط به شرکت از جمله اساسنامه و غیره
  • ارائه صورتجلسه مربوط به تغییرات شرکت و تنظیم صورتجلسه ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت

نحوه تنظیم ثبت تغییرات شرکت ها

برای ثبت تغییرات مربوطه در شرکت می توان از روش های زیر اقدام کرد.

  • ثبت تغییرات از طریق هیات مدیره
  • ثبت تغییرات با تشکیل مجمع عمومی عادی
  • ثبت تغییرات با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

ثبت تغییرات از طریق هیات مدیره

اولین روشی که می توانید برای ثبت تغییرات اقدام کنید، از طریق هیئت مدیره است. همان طور که می دانید هیات مدیره ارائه دهندگان سهام شرکت هستند. رئیس این بخش باید با تصمیم سهامداران انتخاب شده و به مدت دو سال در سمت مربوطه انتخاب خواهد شد.همچنین یک فرد نیز باید به عنوان نایب رئیس نیز انتخاب گردد.

ثبت تغییرات با تشکیل مجمع عمومی عادی

درمیان روش های بیان شده فوق، ثبت تغییرات با تشکیل مجمع عمومی عادی اهمیت بیشتری دارد. مجمع عمومی در واقع یک بار در سال طبق اساسنامه تشکیل می شود و با توجه به حضور تمام سهامداران در این مجمع باید در اساسنامه زمان تشکیل آن تعیین شود.

به عبارت ساده‌تر برای اینکه مدیران بتوانند تصمیمات کلی برای شرکت بگیرند و روش انجام آن و روش های موجود را به تایید و تصویب شرکا برسانند باید این مجمع تشکیل گردد و سهامداران بتوانند نظرات خود را بیان کنند.

ثبت تغییرات با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

در نهایت ثبت تغییرات از طریق مجمع های فوق العاده را داریم که در زمان برگزاری آن اعضایی که سهام آن ها بیش از نیمی از سهام سهم دارند و حق رای در جلسه حضور داشته باشند. این جلسات معمولا به بررسی تغییراتی همچون افزایش و کاهش سرمایه شرکت، اضافه شدن شرکا جدید، انحلال شرکت و ایجاد تغییراتی در اساسنامه پرداخته می شود. در این مجمع هنگامی با ثبت تغییرات شرکت موافق می کنند که دو سوم نظرات ارائه شده یکسان باشند.

تذکرات مهم

در صورتی که قصد ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود را دارید، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  • برای ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود جهت انتخاب مدیران باید مجمع عمومی عادی تشکیل شود. برای تشکیل این مجمع باید 51 درصد سهام و اکثریت عددی حضور داشته باشند.
  • در صورتی که بخواهید در شرکت با مسئولیت محدود یکی از مفاد اساس نامه از جمله تغییر آدرس شرکت، تغییر نام، تغییر حوزه فعالیت، تغییرات در تعداد مدیران و تغییرات مربوط به سرمایه را تغییر دهید، نیاز به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده خواهد بود. در این مجمع باید 75 درصد سهام و اکثریت عددی حاضر باشند.
  • در ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص در صورت تشکیل مجمع عمومی عادی باید اعضایی که دارنده حداقل بیش از نصف سهام بوده و حق رای دارند با 51 درصد سهام و همچنین اکثریت عددی حضور داشته باشند.
  • در ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده حضور بیش از 2 سهام سهامداران و یا نمایندگان آن ها الزامی است.

مطلب پیشنهادی: افزایش سرمایه شرکت

نمونه های مختلف تغییرات شرکت

همان طور که متوجه شدید تغییرات شرکت ها می تواند شامل موارد مختلفی شود. برای انجام هر مورد نیاز است تا مراحل خاصی را انجام دهید و برای انجام این مراحل بدون مشکل خاصی بهتر است از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید. موسسه ثبت فرهنگ یکی از موسسات معتبر فعال در این حوزه است که می توانید تمامی امور مربوط به ثبت تغییرات شرکت در سامانه را به آن بسپارید. کارشناسان ما به صورت تمام وقت به شما مشاوره رایگان ارائه می دهند.

تغییر نام شرکت

اولین تغییری که ممکن است برای شرکت ها صورت گیرد، تغییر نام آن هاست. برای تغییر نام شرکت ابتدا باید جلساتی تشکیل دهید که اعضای شرکت در آن حضور داشته باشند. در این جلسه باید صورتجلسه تغییر نام شرکت تنظیم و به امضای اعضا برسد. در نهایت باید مدارک لازم جهت تغییر نام به اداره ثبت شرکتها ارائه شود.

دقت کنید که در تغییر نام برای شرکت ها باید عنوان آن یعنی سهامی، تضامنی و غیره بیان شود. همچنین در شرکت نسبی و تضامنی باید در کنار عنوان شرکت نام یکی از اعضا نیز ذکر شود.

تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت یکی از متداول ترین تغییرات برای شرکت ها شناخته می شود. برای تغییر محل شرکت لازم است مجمع عمومی نظر نهایی خود را بیان کنند. البته باید بدانید بر اساس قوانین موجود در شرکت های مسئولیت محدود و سهامی خاص در نهایت هیات مدیره مسئولیت جابجایی محل شرکت را بر عهده دارند. این یعنی هیئت مدیره می تواند یک محل مناسب را برای محل جدید شرکت انتخاب کند.

تغییر آدرس شرکت

تغییر زمینه فعالیت شرکت

همان طور که می دانید هر شرکتی با هدف مشخصی تعیین می شود، اما در برخی شرایط ممکن است اعضای شرکت تصمیم بگیرند که حوزه فعالیت خود را تغییر دهند. این تغییر حوزه می تواند شامل حذف برخی از فعالیت های شرکت نیز باشد. در چنین شرایطی باید مجمع عمومی تشکیل شده و در صورت توافق اعضای شرکت، صورت جلسه ای تنظیم می شود که در آن نام کلیه سهامداران بیان شده و به امضای آن ها رسیده باشد.

تغییر سهام و سرمایه شرکت

دیگر تغییرات مربوط به شرکت ها، تغییر سرمایه و یا سهام شرکت است. این تغییرات زمانی باید به ثبت برسد که یک شرکت قصد داشته باشد سهام و سرمایه خود را افزایش دهد. برای انجام این تغییر باید جلسه هیئت مدیره تشکیل شود. در صورتیکه برای افزایش سهام یک دلیل منطقی وجود داشته باشد، هیات مدیره درخواست بررسی گزارش مالی را از ابتدای سال خواهند داشت. بازرسان باید این گزارشات را بررسی کرده و نظر نهایی را به هیات مدیره ارائه دهند.

دقت کنید که در صورتیکه شرکت سهامی خاص باشد، پس از انجام توافقات لازم توسط هیئت رئیسه باید در روزنامه های کثیر الانتشار آگهی منتشر شود و بر اساس آن سهام جدید شرکت به فروش می رسد. در غیر اینصورت اگر شرکت سهامی عام باشد، باید در روزنامه های معتبر آگهی فروش سهام منتشر شده و از سهامداران بی نام درخواست شود تا در مدت زمان تعیین شده برای دریافت گواهینامه حق خرید سهام اقدام نمایند.

تغییر تابعیت شرکت

بر اساس قوانینی که برای شرکت ها تعیین شده، آن ها به عنوان اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده اند. به همین دلیل آن ها باید دارای یک تابعیت باشند. یکی از سوالات مهم افراد در این خصوص این است که آیا تغییر تابعیت شرکت در ایران امکان پذیر است؟ باید بگوییم بله، می توان نسب به تغییر تابعیت برخی شرکت ها در چارچوب قوانین اقدام کرد.

تغییر حق امضا شرکت

یکی از موضوعات دیگر در زمینه ثبت تغییرات شرکت ها، تغییر حق امضا است. برای تغییر حق امضا لازم است جلسه هیات مدیره و یا مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و در صورت تایید، صورتجلسه مربوط به آن تنظیم شود. بر اساس این صورتجلسه، مسئولیت حق امضا به فرد دیگری محول خواهد شد. هر نوع تغییری در حق امضا باید در سامانه ثبت شرکتها به ثبت برسد.

انحلال شرکت

انحلال شرکت

در نهایت موضوع انحلال شرکت را داریم، هر شرکت ممکن است پس از مدتی بخواهید از فعالیت خود دست بکشد و اعضا آن تصمیم به انحلال شرکت بگیرند. شرایط انحلال بسته به نوع شرکت متفاوت باشد. تمامی موضوعات مربوط به انحلال شرکت بر عهده مجمع عمومی فوق العاده است.

ثبت تغییرات شرکت چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ثبت تغییرات شرکت می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، در حالت عادی ثبت این تغییرات ممکن است تا 10 روز کاری طول بکشد. ثبت این تغییرات از طریق سامانه ثبت شرکت ها به آدرس www.irsherkat.ssaa.ir انجام می شود.
نکته قابل توجه این است که ثبت این تغییرات به صورت شخصی و پیگیری آن زمانبر خواهد بود. به همین علت توصیه می شود این کار به موسساتی که در این حوزه فعالیت می کنند، بسپارید. موسسه ثبت فرهنگ برای انجام امور مربوط به تغییرات شرکت ها آماده خدمات رسانی به شما مشتریان گرامی است.

ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص

مراحل ثبت تغییرات شرکت در سامانه

برای ثبت تغییرات در شرکت ها باید مراحل خاصی را طی کنید تا بتوانید درخواست خود را به ثبت برسانید. مراحل ثبت تغییرات شرکت در سامانه به شرح زیر است.

  • تنظیم صورتجلسه مربوط به تغییرات و امضای آن توسط تمام اعضا
  • ورود به سامانه ثبت شرکت
  • درج اطلاعات خواسته شده و بارگذاری مدارک تعیین شده
  • ارسال مدارک تعیین شده از طریق اداره پست به اداره ثبت
  • پرداخت هزینه های قانونی مربوط به تغییرات
  • پرداخت هزینه های مربوط به روزنامه رسمی
  • صدور آگهی در روزنامه رسمی یا کثیر الانتشار

با وجود مراحل فوق ممکن است بر اساس نوع شرکت موجود نیاز به بارگذاری برخی اطلاعات و مدارک دیگر نیز داشته باشید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

54 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مراد سلطان نژاد
8 ماه قبل

بسیار مفید بود ممنون

بهنام کردی
1 سال قبل

ببخشید بند را در سه شرکت به عنوان بازرس علی البدل ثبت شدم خودم هم نمیدانم چه جوری بند نه سواد زیادی دارم نه امکان مالی تو روز نامه رسمی هم اگهی شد حالا چه کار کنم

سلیم مسلم
1 سال قبل

آیا برای هر تغییراتی در شرکت نیاز است تا آگهی آن را به چاپ برسانیم؟

امیر اسبق
1 سال قبل

کارهای قانونی تغییرات شرکت به چقدر زمان نیاز خواهد داشت؟

فرشاد صادق طلب
1 سال قبل

سلام، چگونه میتوانم متن قرارداد تغییرات شرکت مجموعه شما را ببینم و مطالعه کنم؟

زیبا عریضی نسب
1 سال قبل

آیا با وجود قفل مالیاتی بودن شرکت میتوان برای تغییرات شرکت اقدام کرد؟

مهدیه بین الحق
1 سال قبل

من یک شرکت دارم که در حال فعالیت تجاری در تهران است، خودم ساکن فرانسه، پاریس هستم، اکنون میخواهم برای شرکتم مدیر عامل جدید تعیین کنم، آیا بدون حضور در تهران میتوان برای تغییرات شرکت کاری کنم؟

طاهره پورسعید
1 سال قبل

ما برای تاسیس شرکت اقدام کردیم و شرکت در حال تاسیس است اما هنوز آگهی نشده است، میخواهیم تغییراتی را در اعضا هیئت مدیره ایجاد کنیم، آیا میتوان در این شرایط ثبت تغییرات شرکت انجام داد؟