دریافت کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی فوری می تواند به صاحبین کسب و کار کمک کند تا به راحتی بتوانند وارد عرصه تجارت شده و واردات و صادرات کالا را انجام دهند. در واقع کارت های بازرگانی مجوزهایی هستند که دارنده آن ها می تواند شروع به انجام فعالیت های تجاری اعم از واردات و صادرات کالا نمایند. این کارت ها برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی که شرایط گرفتن کارت بازرگانی را دارا باشند، صادر می شود. شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران این کارت را در تهران و شهرستان ها صادر خواهند کرد.

یکی از اصلی ترین شرایط گرفتن کارت بازرگانی این است که بازرگانان ابتدا شرکت یا موسسه خود را به ثبت رسانده باشند و سپس اقدام به دریافت این کارت نمایند. جالب است بدانید صدور کارت مذکور برای شرکت ها و بازرگانان خارجی زمانی انجام می گیرد که آن کشور متقابلا به بازرگانان ایرانی اجازه دهد فعالیت بازرگانی انجام دهند. اخذ کارت بازرگانی نیاز به ارائه برخی مدارک خاص داشته و در شرایط خاصی صادر می شود شما می توانید تمامی مراحل دریافت کارت بازرگانی فوری به موسسه ثبت فرهنگ بسپارید.

اخذ کارت بازرگانی

آنچه در این مطلب می‌خوانید

کارت بازرگانی چیست؟

قبل از هر چیزی اجازه دهید به طور کامل به شما بگوییم کارت بازرگانی چیست؟ در بخش قبل به طور خلاصه بیان کردیم منظور از کارت بازرگانی کارتی است که اشخاص حقیقی و حقوقی با استفاده از آن می توانند فعالیت های تجاری انجام دهند. این کارت یکی از اصلی ترین ابزارهای عرصه تجارت به شمار می رود و شما با اخذ کارت بازرگانی فوری در واقع یک مجوز برای واردات و صادرات خواهید داشت.

کارت های بازرگانی می توانند 1 تا 5 سال اعتبار داشته باشند و پس از آن باید نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام کنید. هدف از صادر نمودن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی این است که ارتباط بین سازمان ها و افراد راحت تر شود. همانطور که می دانید تمامی تجار اجازه وارد و صادر کردن کالا را ندارند و تنها دارندگان کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی می توانند این فعالیت ها را انجام دهند.

شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

اخذ کارت بازرگانی فوری به شما اجازه انجام فعالیت های بین المللی را می دهد، اما دریافت این کارت ها مستلزم شرایط و قوانین خاصی است. ما در این بخش به معرفی شرایط گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی می پردازیم.

  • دارای تابعیت ایرانی
  • حداقل سن 21 سال
  • دارا بودن کد رهگیری
  • نداشتن بدهی مالیاتی
  • نداشتن سابقه کیفری
  • مشخص بودن محل کسب و کار
  • دارای حساب جاری در بانک های معتبر
  • دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم
  • عضویت در اتاق بازرگانی

دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

برخی از شرایط گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند متفاوت باشد. شرایط دریافت این کارت برای اشخاص حقوقی به شرح زیر است:

  • دارا بودن حساب بانکی
  • شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد.
  • محل دقیق شرکت باید مشخص باشد.
  • شرکت باید گواهی مالیاتی ارائه داده و فاقد بدهی مالیاتی باشد.
  • عضویت در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی
  • شرکت و مدیران آن نباید سابقه کیفری داشته باشند.
  • در شرایط انحلال شرایط باید یک مدیر تصفیه معرفی شود.

دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

انواع کارت بازرگانی

حال که متوجه شدید کارت بازرگانی چیست و با شرایط اخذ کارت کارت بازرگانی فوری آشنا شدید، بهتر است با نمونه های مختلف آن را نیز بشناسید تا بتوانید بر اساس نیاز کسب و کار خود بهترین نمونه آن را انتخاب کنید.

کارت بازرگانی تجاری

کارت بازرگانی تجاری یک مجوز برای فعالیت های بین المللی است و دارندگان آن می توانند اقدام به واردات و صادرات کالا نمایند. این فعالیت ها می توانند شامل ترخیص کالا، ثبت سفارش و واردات از مناطق آزاد، صادرات کالاهای مجاز و حق العمل کاری در گمرک شوند.

کارت بازرگانی خدماتی

کارت بازرگانی خدماتی یکی دیگر از نمونه های این کارت است که آن را تنها برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری و زمینه فعالیت خدماتی باشند، صادر می شود. به عبارت ساده تر، کسانی که کارت بازرگانی خدماتی را دارند، تنها می توانند در حوزه فعالیتی که تعیین کرده اند، کالا وارد نمایند.

دریافت کارت بازرگانی

کارت بازرگانی تولیدی صنعتی

این کارت نیز تنها برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری و زمینه فعالیت تولیدی باشند، صادر خواهد شد. این افراد می توانند تنها مواد تجهیزات و ماشین آلات کارگاهی و مواد اولیه لازم برای تولی را وارد کرده و پس از تولید آن ها را صادر نمایند.

کارت بازرگانی موردی

کارت ها بازرگانی موردی برای تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی واجد شرایط صادر میشود که قصد دارند یک بار اقدام به ترخیص کالای خود نمایند.

کاربرد کارت بازرگانی

با گرفتن کارت بازرگانی سامانه جامع تجارت می توانید از آن در زمینه های مختلف استفاده کنید. کاربردهای این کارت عبارتند از:

  • واردات کالا از مناطق آزاد
  • امکان صدور ویزای تجاری
  • امکان صادرات کلیه کالاهای مجاز
  • امکان ارتباط با تجار خارجی
  • امکان مبادله اطلاعات در سطح بین الملل
  • امکان شرکت در نمایشگاه های بین المللی
  • امکان ثبت سفارش و ترخیص کالا

گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می کشد؟

یکی از سوالات مهم مدیران این است که گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می کشد؟ به طور کلی باید گفت  که فرآیند اخذ کارت بازرگانی می تواند بین 20 تا 40 روز کاری طول بکشد. البته در نظر داشته باشید که این مدت زمان می تواند با توجه به شرایط هر فرد یا شرکت متفاوت باشد.

گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می کشد

 تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی

یکی از سوالات مهم افراد برای دریافت کارت بازرگانی فوری این است که کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی و حقیقی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در این خصوص باید بدانید این دو نوع کارت از نظر تجاری و علمی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و شخص حقیقی و حقوقی با داشتن این کارت می تواند فعالیت های تجاری انجام دهد، اما بهتر است بدانید کارت های بازرگانی حقوقی و حقیقی از نظر نرخ مالیات تفاوت دارند.

نرخ مالیات بر درآمد شخص حقیقی بر اساس قوانین موجود تصاعدی بوده و بین 15 تا 35 درصد به نسبت افزایش درآمد افزایش می یابد.  این در حالی است که نرخ مالیات شرکت ها ثابت بوده و معادل 25 درصد تعیین شده است.

مدارک لازم برای اخذ کارت بازرگانی

 برای دریافت کارت بازرگانی باید مدارک خاصی را ارائه دهید. مدارک لازم جهت صدور این کارت عبارت است از:

  • ارائه گواهی سو پیشینه
  • ارائه اصل گواهی پلمپ دفاتر
  • فرم تکمیلی ارائه شده در سایت همراه با امضای مدیر عامل و مهر شرکت
  • ارائه اصل اظهار نامه
  • ارائه گواهی مربوط به آخرین سال عملکرد شرکت که بیان کننده بلامانع بودن دریافت کارت بازرگانی باشد.
  • ارائه روزنامه رسمی تاسیس شرکت و تمامی روزنامه های مربوط به تغییرات شرکت
  • برای شرکت با مسئولیت محدود ارائه کپی تقاضانامه ثبت شرکت های داخلی، همراه با شرکت نامه رسمی که مهر اداره تاسیس شرکت ها را دارا باشد.
  • برای شرکت های سهامی خاص و عام یک کپی از اظهار نامه ثبت شرکت که دارای مهر شرکت نیز باشد.
  • ارائه کارت ملی مدیرعامل شرکت، بارگذاری تصویر کلیه صفحات شناسنامه، دو قطعه عکس جدید
  • ارائه اصل مدرک تحصیلی

شرایط گرفتن کارت بازرگانی

نکات مهم برای اخذ کارت بازرگانی

  • افرادی که دارای پروانه بهره برداری معدنی، کشاورزی، صنعتی، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT، خدمات فنی مهندسی از مراجع معتبر هستند، به انقضای 2 سال از تاریخ صدور پروانه مربوطه، نیازی به ارائه این مدرک ندارند.
  • شرایط گرفتن کارت بازرگانی برای خانم ها ممنوعی خاصی نداشته و بر اساس شرایط فوق بوده، اما آقایان باید کارت معاف از خدمت یا پایان خدمت را ارائه دهند.
  • افرادی که سن آن ها 51 سال تمام باشد، نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
  • تمامی حساب های جاری شتاب که برای شهرستان ها هستند، اگر روی فرم الف تایید شده باشند، مورد قبول واقع می شوند.
  •  برای هر فرد حقیقی و حقوقی تنها یک کارت بازرگانی صادر می شود.
  • کارمندان تمام وقت دولتی امکان دریافت کارت بازرگانی را ندارند.

مراحل اخذ کارت بازرگانی

 برای اخذ کارت بازرگانی فوری لازم است مراحل خاصی را طی نمایید. در هر مرحله شما باید مدارک و اطلاعات را بارگذاری نمایید. با توجه به طولانی بودن این فرآیند پیشنهاد ما این است که این پروسه را موسسه ثبت فرهنگ بسپارید تا مراحل مربوط به کارت شما سریع تر طی شود. به طور کلی شما باید برای دریافت این کارت مراحل زیر را طی نمایید.

ثبت نام و تشکیل پرونده

اولین قدم برای اخذ کارت بازرگانی این است که وارد سامانه مربوطه شده و تشکیل پرونده دهید. در این مرحله باید اطلاعات مورد نیاز موجود در فرم ها را وارد کنید. تمامی اطلاعات وارد شده در این بخش باید کاملا دقیق باشند.

ارائه مدارک به اتاق بازرگانی

پس از اینکه تشکیل پرونده دادید، باید مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی را به اتاق بازرگانی ارسال کنید. این مدارک شامل تمام مواردی است که در بخش های فوق بیان کردیم. ارائه صحیح مدارک اهمیت زیادی دارد و باید این مرحله را با دقت زیادی انجام دهید.

بررسی مدارک و تایید درخواست

پس از تکمیل فرم های اطلاعات و ارائه مدارک، نوبت به بررسی مدارک می رسد. در این مرحله کارشناسان اتاق بازرگانی تمامی مدارک را بررسی کرده و در صورت کامل بودن مدارک و نداشتن نقص درخواست شما را تایید می کنند.

تمدید کارت بازرگانی

صدور کارت بازرگانی

در نهایت با تایید کارشناسان کارت بازرگانی برای شما صادر شده و می توانید اقدام به انجام فعالیت های تجاری نمایید.

تمدید کارت بازرگانی

هر کارت بازرگانی دارای یک سال اعتبار است، اما در برخی مواقع این کارت ها دارای اعتبار 5 ساله نیز هستند. پس از اتمام دوره اعتبار باید نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام کنید. بدین منظور لازم است وارد سامانه جامع تجارت رفته و درخواست تمدید کارت بازرگانی خود را ثبت کنید.

هزینه دریافت کارت بازرگانی

هزینه دریافت کارت بازرگانی می تواند شامل موارد مختلفی شود. از جمله این موارد می توان به هزینه های مربوط به ارائه مدارک، هزینه های ثبت نام و غیره اشاره کرد. همچنین باید بدانید این هزینه ها با توجه به حقیقی یا حقوقی کارت و نوع خدمات می تواند متفاوت باشد.

نکته مهم: در برخی مواقع ممکن است درخواست شما به دلیل نقص مدارک رد شود و این موضوع می تواند هزینه های ثبت درخواست مجدد را برای شما به همراه داشته باشد. به همین علت بهتر است انجام امور ثبتی از جمله امور مربوط به کارت بازرگانی را به موسسه ثبت فرهنگ بسپارید. تا در سریع ترین زمان ممکن و کمترین هزینه اقدامات لازم جهت اخذ کارت بازرگانی فوری را برای شما انجام دهند.

هزینه دریافت کارت بازرگانی

سوالات متداول در رابطه با دریافت کارت بازرگانی
حداقل مدرک تحصیلی برای دریافت کارت بازرگانی چیست؟

مطابق با قانون حداقل مدرک تحصیلی برای دریافت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی دیپلم است. در صورت نداشتن دیپلم باید ۳ سال سابقه فعالیت مرتبط ثابت شود.

خیر. به این موضوع زمانی باید دقت کنید که در حال تکمیل اطلاعات ثبت نام کارت بازرگانی هستید. زیرا واردات کالای شما فقط می‌تواند در چارچوب موضوعاتی که انتخاب کرده‌اید باشد و شما نمی‌توانید هر کالایی را که بخواهید وارد کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

54 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد رضایی زاده
1 سال قبل

آیا میتوانم توسط کارت شخص دیگری اقدام به واردات خودرو کنم؟

آمنه سادات
1 سال قبل

آیا میتوان کارت بازرگانی را به صورت اشتراکی دریافت و استفاده کرد؟

معین دیده بان
1 سال قبل

آیا دریافت کارت بازرگانی محدودیت سنی دارد؟

ذینب آذین
1 سال قبل

آیا برای تجارت با دیگر کشورها دریافت کارت بازرگانی اجباری است؟

منیژه حکمت
1 سال قبل

من برای کسب و کار شخصیم که واردات پوشاک از ترکیه است بدون تاسیس شرکتمیخواهم برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنم
آیا در چچنین حالتی همچنان به کد اقتصادی نیاز خواهم داشت؟

میلاد محمدی
1 سال قبل

آیا دریافت کارت موردی تاریخ انقضا دارد؟ یا هر زمان میتوانم ازش استفاده کنم؟

پریسا خاجوی
1 سال قبل

سلام، من یک کارت بازرگانی شخصی دارم، آیا میتوانم آن را به شرکتی تبدیل کنم؟

میترا ستاری
1 سال قبل

سلام خسته نباشید ممنونم از اطلاع رسانیتون.
سوالی که دارم اینه که برای تمدید کارت بازرگانی آیا مجدداٌ نیاز به شرکت در آزمون هست یا فقط مرحله اول باید امتحان میدادیم؟واقعاٌ سوالهاشون سخت بود