کاهش سرمایه شرکت

کاهش سرمایه شرکت در سریعترین زمان و با نازلترین قیمت! وکلای ثبت شرکت فرهنگ در تمام مراحل کاهش سرمایه شرکت کنار شما هستند.

کاهش سرمایه شرکت فرآیندی پیچیده و تخصصی است که به منظور بهینه‌سازی ساختار مالی و حفظ ثبات اقتصادی در شرایط چالش برانگیز انجام می‌شود. کارشناسان مجرب ما در موسسه ثبت فرهنگ با توجه به درخواست شما، بهترین روش برای کاهش سرمایه را با لحاظ قوانین و مقررات مربوطه، به شما پیشنهاد خواهند داد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

انواع کاهش سرمایه شرکت

مطابق با قانون، کاهش سرمایه شرکت به دو صورت اجباری و اختیاری اتفاق می‌افتد که هر کدام از آن‌ها نیاز به داشتن یک سری شرایط و الزاماتی دارد که در ادامه هر کدام از این روش‌های کاهش سرمایه را با هم بررسی می‌کنیم.

انواع کاهش سرمایه شرکت

کاهش سرمایه اختیاری شرکت

در این روش همانطور که از اسم آن مشخص است کاهش سرمایه بدون اجبار و به صورت اختیاری انجام می‌شود. سهامداران و شرکای شرکت زمانی که به این نتیجه برسند که سرمایه شرکت بیشتر از حد نیاز و بیشتر از اندازه‌ای است که با آن کار می‌کنند تصمیم می‌گیرند که سرمایه شرکت را کاهش بدهند.

به این موضوع توجه کنید که هر سهامدار و یا شریک در شرکت فقط به میزان سهام و یا سرمایه‌ای که در شرکت دارد می‌تواند در کاهش سرمایه نقش داشته باشد.

برای این کار باید در ابتدا یک مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل شود و در مورد این کاهش سرمایه تصمیم‌گیری انجام شود. این فرایند فقط با تایید اعضا هیئت مدیره انجام می‌شود. برای کاهش سرمایه اختیاری باید یکسری ملزومات رعایت شود مثلاً باید تمامی سهام سهامداران با نسبت مساوی کاهش پیدا کند.

همچنین سرمایه شرکت نباید از میزان قانونی تعیین شده برای سرمایه شرکت کمتر شود اگر این اتفاق یعنی کاهش بیش از حد سرمایه شرکت بیفتد هر فرد ذینفع می‌تواند برای درخواست انحلال شرکت اقدام کند.

بعد از اینکه مجمع عمومی برای موضوع کاهش سرمایه شرکت تشکیل شد فقط ۴۵ روز فرصت دارید تا صورتجلسه را ارائه کنید. مثل هر نوع تغییرات دیگری در شرکت بعد از انجام کاهش سرمایه شرکت باید این موضوع با استفاده از روزنامه‌های کثیرالانتشار آگهی شود.

مراحل کاهش سرمایه اختیاری شرکت

بعد از اینکه تصمیم به کاهش سرمایه شرکت گرفتید باید مراحل را به ترتیب انجام دهید،در ادامه این مراحل را برای شما لیست کردیم.

  • در اولین مرحله باید هیئت مدیره درخواستی مبنی بر کاهش سرمایه را اعلام کند.
  • در مرحله دوم باید برای موضوع کاهش سرمایه اختیاری شرکت مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود.
  • در گام سوم نیز باید بازرسان شرکت گزارش‌های خودشان را قرائت کنند.
  • در این مرحله نیز مجمع عمومی فوق العاده باید کاهش سرمایه شرکت را تایید و تصویب کند.
  • تغییرات شرکت در حوزه کاهش سرمایه اختیاری شرکت باید به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود و این تغییرات در اداره مربوطه به ثبت برسد.
  • آگهی‌های مربوط به کاهش سرمایه شرکت باید در آگهی روزنامه رسمی به چاپ برسد.

کاهش سرمایه اجباری شرکت

همانطور که در مورد آن صحبت کردیم کاهش سرمایه شرکت به دو صورت اختیاری و اجباری انجام می‌شود. کاهش سرمایه اختیاری شرکت را پیشتر با هم بررسی کردیم و در این بخش به بررسی کاهش سرمایه اجباری شرکت می‌پردازیم.

نوع دیگری از کاهش سرمایه، کاهش سرمایه به صورت اجباری و الزامی است. کاهش سرمایه اجباری در زمانی انجام می‌شود که حداقل نصف سرمایه شرکت در اثر ضرر و زیان از بین رفته باشد. در این شرایط هیئت مدیره شرکت باید برای انحلال شرکت یا کاهش سرمایه شرکت مجمع عمومی فوق العاده را تشکیل بدهد. در این مجمع در مورد انحلال شرکت و کاهش سرمایه توافق انجام می‌گیرد.

اگر هیئت مدیره شرکت، این مجمع فوق العاده را تشکیل ندهد و یا توافق در آن صورت نگیرد هر فرد ذینفع می‌تواند برای انحلال شرکت از دادگاه درخواست داشته باشد. در اینجا منظور از ذینفع می‌تواند مشتری، سهامدار یا مدیران شرکت باشد. البته به این موضوع توجه کنید که برای این درخواست باید مدرک ارائه کنید که در آن ثابت کنید حداقل نیمی از سرمایه شرکت از بین رفته است.

کاهش سرمایه به روش اجباری خود به دو روش دیگر تقسیم می‌شود. در مورد اول اگر سرمایه‌ای که در اساسنامه شرکت ذکر شده در تاریخ مشخص پرداخت نشود هیئت مدیره شرکت می‌تواند در راستای کاهش سرمایه اجباری شرکت اقدام کند. در این کاهش سرمایه هیئت مدیره می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و صورتجلسه مبنی بر کاهش سرمایه شرکت را ارائه کند و بعد در ادامه نیز باید سرمایه جدید شرکت در اساسنامه شرکت به ثبت برسد.

در روش دوم، کاهش اجباری سرمایه شرکت نیز زمانی صورت می‌گیرد که شرکت در زمان فعالیت خود زیان ده شده باشد تا حدی که حداقل نصف سرمایه شرکت از بین رفته باشد.

مراحل کاهش سرمایه اجباری شرکت

حالا که با شرایط کاهش سرمایه شرکت آشنا شدید باید بدانید که این مراحل باید به چه صورت انجام شود. برای کاهش اجباری سرمایه شرکت ارزش اسمی سهام کم می‌شود برای کاهش ارزش اسمی سهام آگهی کاهش ارزش سهام در روزنامه رسمی کشور منتشر می‌شود. در بعضی موارد نیز ممکن است به جای کاهش ارزش اسمی سهام تعداد سهام کاهش پیدا کند.

معمولاً زمانی که شرکت‌ها به این مرحله می‌رسند مجبور به انحلال و یا ورشکستگی هستند و از این کاهش سرمایه اجباری استفاده می‌کنند. به این موضوع مهم توجه کنید که این راهکارها و راه حل‌ها موضوعی است که افراد عادی از آن اطلاعی ندارند به همین دلیل است که پیشنهاد می‌شود همیشه از مشاوره و خدمات مجموعه‌های ثبتی مانند موسسه ثبت فرهنگ در این زمینه استفاده کنید.

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص، فرآیندی قانونی است که به موجب آن، سرمایه اسمی شرکت به مبلغی کمتر از میزان قبلی تقلیل می‌یابد. این امر به منظور بهینه‌سازی ساختار مالی شرکت و رفع برخی از چالش‌های اقتصادی انجام می‌شود.

دلایل عمده کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص عبارتند از:

  • زیان‌های انباشته
  • عدم پرداخت سهم توسط سهامداران
  • تغییر در فعالیت شرکت
  • بازگشت سرمایه به سهامداران
کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص

کاهش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود

کاهش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود، همانند شرکت‌های سهامی خاص، فرآیندی قانونی است که به موجب آن، سرمایه اسمی شرکت به مبلغی کمتر از میزان قبلی تقلیل می‌یابد. این امر به منظور بهینه‌سازی ساختار مالی شرکت و رفع برخی از چالش‌های اقتصادی انجام می‌شود.

دلایل عمده کاهش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود عبارتند از:

  • زیان‌های انباشته
  • عدم پرداخت سهم الشرکه توسط شرکا
  • تغییر در فعالیت شرکت
  • بازگشت سرمایه به شرکا
کاهش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود

راههای کاهش سرمایه شرکت

  • کاهش بهای اسمی سهام: با تنزل ارزش اسمی هر سهم، سرمایه اسمی شرکت نیز تقلیل می‌یابد.
  • کاهش تعداد سهام: تعداد سهام موجود در شرکت تقلیل یافته و متعاقباً سرمایه اسمی شرکت نیز کاهش می‌یابد.
  • ابطال سهام: سهام سهامداران یا شرکایی که تعهدات خود را ایفا نکرده‌اند، باطل و سرمایه اسمی شرکت نیز تقلیل می‌یابد.
  • بازخرید سهام: شرکت سهام خود را از سهامداران خریداری و سپس باطل می‌کند و در نتیجه سرمایه اسمی شرکت کاهش می‌یابد.
راههای کاهش سرمایه شرکت

مطلب پیشنهادی: افزایش سرمایه شرکت

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

20 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فربد رضایی
10 ماه قبل

سلام، کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص در چند صورتجلسه انجام میشود؟

نیوشا طالبی
1 سال قبل

ما یک ملکی داشتیم که در اختیار شرکت بود ولی بنا به دلایلی مجبور به فروش آن شدیم، آیا حتما باید کاهش سرمایه شرکت را اعلام کنیم یا اینکه مهم نیست؟

محمد صالحی
1 سال قبل

آیا بعد از کاهش سرمایه شرکت مالیات هم کم میشود؟

میهن اربابی
1 سال قبل

آیا با کاهش سرمایه شرکت سهامی خاص، میتوان سرمایه بلوکه شده در بانک را خارج کرد؟

مریم تمدن
1 سال قبل

سلام، یکی از آشنایان ما شما را به من پیشنهاد داده است تا بتوانیم زحمت کارهای حقوقی شرکت را به شما بدهیم، منتها شرکت ما در شهرستان هست، آیا شما برای شرکت‌های غیر تهرانی هم سرویس میدهید؟

ذینب موسی
1 سال قبل

سلام، آیا برای کاهش سرمایه شرکت حتمی باید مدارک ارائه دهیم؟

سید علی علیزاده
2 سال قبل

آیا میتوانیم تنها در یک صورتجلسه، هم خروج اعضا را قید کنیم هم کاهش سرمایه شرکت؟ یا نیاز به دو صورت جلسه وجود دارد؟

پیوند آزادی
2 سال قبل

سلام، ببخشید آیا میتوانیم چند بار در یک سال کاهش سرمایه شرکت انجام دهیم؟